Cum se prepară ceaiul

laybl
ctl lt ctr
Cos de cumparaturi
Produse 0
Total 0,00 LEI
Comanda
cbl lb cbr
ctl lt ctr
cbl lb cbr
ctl lt ctr
Oferta speciala
40,00 LEI 32,00 LEI
cbl lb cbr
ctl lt ctr
cbl lb cbr
ctl lt ctr
Newsletter
Nume:
E-mail:
Aboneaza-ma
cbl lb cbr
spacer
spacer spacer

Ceaiul alb şi verde

Cea mai bună metodă de preparare a ceaiului alb şi verde este de a folosi două ceainice, unul pentru infuzie şi unul pentru servire. Ambele trebuie încălzite înainte. Puneţi 2-3 linguriţe de ceai în ceainicul pentru infuzie şi apoi turnaţi apa nu înainte de a o lăsa să se răcească 5-10 min. Calitatea ceaiului este cu atât mai bună cu cât apa are o temperatură mai mică. După 2-3 minute turnaţi ceaiul printr-o sită în ceainicul pentru servire. Frunzele rămase se pot folosi pentru o nouă infuzie.

 

Ceaiul negru şi aromat

Preîncălziţi ceainicul şi inseraţi infuzorul, după ce a fost clătit cu apă fiartă. Puneţi o lingură de ceai (cantitatea recomandată este afişată pe fiecare plic de ceai) per ceaşcă în sita încalzită şi lăsaţi-o să stea pentru câteva momente, permiţând aburului să înceapă dezvoltarea aromei frunzelor. Turnaţi apă fierbinte deasupra ceaiului astfel încât toate frunzele să fie acoperite. Lăsaţi ceaiul să stea între 3 şi 5 min, după care înlăturaţi frunzele, îl amestecaţi şi este gata pentru a fi servit.

 

Ceaiul rece

Pentru a-l servi rece este suficient să adăugaţi 4 linguri de ceai într-un ceainic şi apoi să îl acoperiţi cu jumătate de litru de apă fierbinte. Lăsaţi ceaiul la infuzat între 3 şi 5 min, după care scoateţi frunzele şi turnaţi ceaiul fierbinte într-un pahar plin de cuburi de gheaţă.

 

Alte sfaturi

1. Ceaiul are cea mai bună aromă în cutii mici, închise ermetic, sau în pliculeţe ţinute în loc uscat. Chiar şi în cazul unei depozitări îndelungate după cumpărare ar trebui făcut acest lucru. Altfel, aroma are de suferit, ceaiul pierzându-şi proprietăţile.
2. O cutie frumoasă pentru ceai încântă nu numai ochiul, dar şi fereşte ceaiul de pierderea aromei.
3. Cele mai bune sunt recipientele de tablă, porţelan sau ceramică, cu condiţia să aibă un capac etanş.4. Cutia va sta întotdeauna într-un loc răcoros, iar frunzele de ceai nu trebuie să vină în contact cu umezeala.
5. Frigiderul nu este un loc potrivit pentru păstrarea ceaiului, fiindcă este expus la prea multă umezeală.

 

spacer
layhr
spacer
Istoria ceaiului
Povestea ceaiului a început cu mai bine de 5000 de ani în urmă, în China condusă de împăratul Shen Nung.
Cum se prepară ceaiul
Infuzie, timpul şi cantitatea fiind foarte importante pentru obţinerea unei arome inedite.
Baruri
Propunere colaborare pentru cafenele şi baruri
Aromaroma
Locul de unde puteţi cumpăra ceai şi accesorii
magazin de narghilele
Magazin virtual de ceai
spacer
layr
laybl laybr
layb1

Site-ul hailaceai.ro este proprietatea SC QUATRO-GRUP SRL RO16371722 | J40/6752/2004 | SEDIU: STR. GARNITEI NR 1 SECT. 4 BUCURESTI

Valid RSS feed  Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS